Beursverwachting 15 mei 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “Het is eenvoudig: volgens de TA wijst alles verder naar beneden. Wie ben ik dan om daar aan te twijfelen? Gevoelsmatig zou je denken dat het onderhand wel eens genoeg is geweest. Maar de markt lijkt een recessie in te prijzen”.

Beursweekverwachting van zondag 15 mei 2022

AEX (Daggrafiek):

Inderdaad, de AEX daalde deze week nog eens 20 punten van 682 naar 662. Maar zie, donderdag vond men het dan eindelijk genoeg. Vanaf die 662 zette een stijging in en de AEX sloot de week hoger af op 694.

De daggrafiek ziet er nu hoopvol uit. Wel zwak, absoluut nog zwak met een nog flink negatieve MACD, maar het beeld van de candles is hoopvol. Er staat nu een tweede bodem en die is hoger dan de vorige op 652. De bodem is hoger en de MACD is ook hoger dan bij de vorige bodem. Altijd een goed teken. De MACD krult omhoog en de RSI en de Stochastics draaien duidelijk naar boven.
Zou je op deze daggrafiek mogen kopen? Ja, voorzichtig alvast beginnen. Echt positief is het pas boven lijn N en met een positieve MACD.

AEX (Weekgrafiek):

Zelfde verhaal eigenlijk als de daggrafiek. AEX wil boven trendlijn A2 blijven. Mooie bodemcandle. Maar die MACD…. nog steeds erg gevaarlijk. Een tik naar 650 kan nog steeds. Overige indicatoren ook nog erg zwak. Kijk je alleen naar de candles, ja dan, dan is dit mooi.

DOW JONES:

Hier is het matig, heel matig. Ja, de candle heeft een lange staart beneden (ik wil niet zo laag sluiten) maar hij is wel negatief. Alle indicatoren wijzen hier recht naar beneden. Een lager vervolg kan worden verwacht.

Nasdaq:

Idem. De candle heeft een erg lange staart en kan een hammer zijn: een bodem. Maar dan een hammer die blauw is, een stijging zat er nog niet in. Indicatoren vreselijk slecht.

Bitcoin:

Veel, heel veel rumoer deze week over de coins. Gingen allemaal hard onderuit, met name de “stable” coin Luna van bedrijf Terra. Die ging vrijwel naar nul.

Bij Bitcoin is het wat lastig de neklijn van het grote kop-schouderpatroon te bepalen. Dat komt ook doordat er twee van die patronen naast elkaar staan, op het eerste is geen daling gevolgd. Is het nu 38.200 of 34.300 of 29.000? De 34.300 lijkt me de neklijn van het tweede patroon en die werd deze week keihard doorbroken. Dat is niet best. Maar nu is Bitcoin beland bij de gezamenlijke neklijn 29.000 en daar is de daling deze week tegengehouden.

Het is eenvoudig in te zien dat de 29.000 cruciaal is. De druk daarop is groot en de indicatoren staan beroerd. Het ziet er niet goed uit voor Bitcoin.

De plaatjes van Cardano, Doge en Ethereum zijn ook slecht:

Cardano:

Doge:

Ethereum:

Verwachting:
Kijk ik alleen naar de daggrafiek van de AEX – en veel Nederlanders doen dat – dan zou ik eigenlijk beginnen met wat te kopen. De weekgrafiek geeft ook moed. Kijken we naar alle andere grafieken dan is het toch poeh, een wat positiever beeld zou welkom zijn. Voorlopig nog kalm aan. En de EUR/USD? Die daalt. En daalt.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email