Beursverwachting 15 januari 2023

Verwachting vorige analyse: “De VS blijft achter en dat geeft wat twijfel. Maar puur vanuit de TA gezien heeft de AEX overtuigend de draai gemaakt en het ziet er nu opeens positief uit. Hoger dus.”

AEX (daggrafiek):

Het gaat nu heel hard. Hup door weerstand 736. Die geldt nu als steun. De weerstand op 750 is een zware. Alle lijnen daarboven zijn lichter. Alle indicatoren wijzen naar boven, de MACD is nu echt positief: er kan wat aarzeling zijn bij 750 zijn maar ik verwacht dat we er doorheen gaan.

AEX (weekgrafiek):

Heel fraai. Met een klein gapje omhoog zelfs. Dit wil verder, alle indicatoren wijzen naar boven.

DAX:

Zo. De DAX is er klaar mee, met de weerstand op 14.840. De weg is helemaal vrij naar de toppen op 16.300.

DOW JONES:

Ook deze week bleef de VS voorzichtiger dan Europa. Terwijl de dollar toch goedkoper wordt. OK, de indicatoren – en zeker de MACD – krullen naar boven, maar: de stochastic blijft achter en de weerstand van A3 is dreigend. Verwachting is wel hoger en waarschijnlijk ook wel door A3 en 34.880 maar dan wat moeizamer.

Nasdaq:

Alles beneden lijn N3 is niks. Maar, men probeert het. Indicatoren draaien ook wat naar boven. Het is een eerste poging. Veilig is het pas boven N2 en dat is nog ver.

Bitcoin:

Kijk nou! Bitcoin doet opeens ook mee met de rally. Goed nieuws heb ik niet gelezen maar kennelijk zien de kopers hun kans. Wat nu? De MACD is zeker zwak maar loopt al een tijd voorzichtig op. De rest van de indicatoren krult naar boven. Het zal nu nog wel verder stijgen.

Verwachting:
De VS blijft wat voorzichtiger maar Europa wil gewoon verder omhoog. Soms is het eenvoudig.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email