Beursverwachting 15 augustus 2021

Verwachting vorige week
“Deze week heb ik weer een analyse gelezen dat er binnenkort 100 punten afgaan. Indien u meent dat een beurs niet ongestraft door kan stijgen en er dus een correctie moet komen dan is dat toch vooral: een mening. Ik heb geen mening, ik kijk naar de grafiek. De rentes zijn ook veel verder gedaald dan iedereen voor mogelijk had gehouden. Ik zie nog geen begin van een correctie. Wel zie ik dat alles rustig verder wil stijgen. De AEX loopt daarbij duidelijk voorop en geeft daardoor een wat vertekend beeld.”

Beursweekverwachting van zondag 15 augustus 2021

AEX (daggrafiek):

Opnieuw steeg de AEX, zoals verwacht, rustig verder. Er kwamen 7 punten bij dus bijna een procent. Toch mooi iedere week…  Evenals vorige week eindigt de week met wat candles met het lichaam onderin, dus een beetje “ik wil niet stijgen”. Maar we hebben dat al vaak gezien en dan stijgt het toch. De analyse blijft hetzelfde: de grafiek is heel sterk, de indicatoren staan heel sterk. Het wil nog steeds verder omhoog.

AEX (weekgrafiek):

Opnieuw een mooie candle, met als enige minpuntje dat de schaduw bovenin wat langer is. Maar, al met al, gewoon een mooie voortzettingscandle. De MACD is superhoog, de RSI is overbought, alles wederom: uitstekend. Wat een kracht toch.

Dow Jones:

Hetzelfde als vorige week. Een mooie candle, maar opnieuw lukt het nog niet om boven lijn P te komen. Er is daaronder een nieuwe lijn P3 gevormd. Maar zo te zien gaat de DOW toch proberen boven P3 te komen. De indicatoren staan prachtig, de MACD is negatief gecrost maar blijft positief. Al met al: ook goed.

Nasdaq 100:

Een minimale candle, evenals vorige week. De Nasdaq kleeft aan lijn R3 en blijft daarlangs stijgen. Rechts van R3 heb ik lijn R4 getrokken. Indicatoren sterk, de situatie is gezond.

Bitcoin:

Bitcoin blijft me verbazen. Toch door 45.000 gebroken en met overtuiging want de indicatoren draaien nu naar boven. Bijzonder, Bitcoin wil toch weer stijgen.

Verwachting
De verwachting is wederom simpel. Het kan altijd een keer gaan corrigeren en dat kan zomaar deze week gebeuren. Niets is zeker op de beurs. Maar de grafieken zijn gezond en zeggen: gewoon hoger.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Laatste nieuws: Onze Aandelen- en Turboportefeuille bereikt opnieuw een nieuw record!

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email