Beursverwachting 14 november 2021

Verwachting vorige week: “Gewoon: positief.”

Beursweekverwachting van zondag 14 november 2021

AEX (Daggrafiek):

Vorige week bleef de AEX met heel weinig overtuiging boven de 818. Zoals verwacht kwamen we dan ook weer onder de lijn P. Die kan nu wel weg. De AEX lijkt nu te stijgen in een meer realistisch kanaaltje, RR2. De nieuwe bodem werd 808, toch weer 8 punten hoger dan 800. Vanaf die bodem zette de AEX weer een mooie stijging in en de indicatoren draaien daardoor opnieuw naar boven. De verwachting “positief” kwam niet uit want de AEX sloot de week onveranderd af (OK, er kwam 0,6 punt bij). Maar het beeld is wel positiever geworden.

AEX (weekgrafiek):

Onveranderd maar wel positief: de candle heeft een schaduw naar beneden: ik wil niet dalen.

BESI:

We zitten long in Besi. Besi beweegt in een stijgend kanaal en in een stijgende driehoek. Deze week werd de bovenkant van de driehoek, de weerstand bij 80, uitgenomen. Alle indicatoren wijzen omhoog.

DOWJONES:

De DOW daalde deze week wat en kwam terug tot het trendlijntje: dat kan een terugtest zijn. De indicatoren staan allemaal hoog maar bewegen nu wat naar beneden. De DOW staat op alltime-high en aarzelt: Covid, rente, Wit-Rusland, Taiwan enz. De grafiek zou voorzichtig verder omhoog kunnen.

Nasdaq 100:

Ook hier tikkie terug, moeite om boven lijn R4 te komen. Wel een candle met een lange onderkant: ik wil niet zakken. Indicatoren beter dan bij de DOW, ze wijzen gewoon nog steeds omhoog.

Bitcoin:

Ietsje hoger maar een candle met een lange schaduw bovenin, dus in de week ver teruggevallen. Indicatoren goed, rustig verder dus.

Cardano:

Cardano heeft het moeilijk. Bij 3 is voorlopig de top gezet. De steun op 2,3 werd gebroken. Toch staan de indicatoren goed, het lijkt erop dat bij 1,92 een bodem wordt gevormd.

Ethereum:

Ethereum is de winnaar van deze drie. Dat wil alleen maar hoger bij prima indicatoren.

Verwachting:
Het was deze week wat aarzelend. Markten op records, blijft de economie zo goed, wat doet Covid nu weer? Voor onze AEX ziet het er goed uit, die lijkt rustig verder te willen.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Print Friendly, PDF & Email