Beursverwachting van 14 januari 2018

Beursverwachting weekend 14 januari 2018

Daggrafiek AEX:

De verwachting was dat de uptrend gewoon doorging. De AEX won 3 punten. Maar het was een wat slappe week, rommelig.

Het meest opmerkelijk is wellicht achteraf dat de AEX precies tot lijn L kwam. En dat de vorige top op 558 daarna precies steun bood, ook exact volgens het boekje. De indicatoren staan bovenin, waarbij de RSI wat lager is gekomen en de Stochastics een eerste negatieve crossing maakt. Meest waarschijnlijk is nu eerst weer hogere koersen, waarna wat correctie kan. Kortom, het lijkt erop dat we opnieuw naar lijn L gaan op een hoger punt, en dan weer richting 559.

Weekgrafiek AEX:

Geen krachtige vervolg op de vorige candle. De indicatoren divergeren, ze blijven dus achter. De rek lijkt er wat uit.

Weekgrafiek DAX (future):

De DAX had een negatieve week. Verder is het beeld hetzelfde als bij de AEX. Ook hier een sterke uptrend VW. Het nieuwe patroon tussen de blauwe lijnen kan een vlag zijn. Komen we daar boven dan breken we boven de 14.000. Ook hier wat divergentie in de indicatoren maar de stochastics is hier afgekoeld en zou nu naar boven kunnen draaien. In combinatie met de vlag is een uitbraak-scenario dus mogelijk.

Weekgrafiek Olie (Light Crude):

Zoals verwacht weer hoger. RSI nu overbought, Stochastics kan eigenlijk alleen maar naar beneden. De beweging is duidelijk omhoog maar ook hier gaat de rek wat eruit. Op weg naar weerstand 70/71, kan zijn dat ergens in die buurt de koek – tijdelijk – op is. MA200 nog sterk dalend en komt nu in de buurt.

Weekgrafiek EUR/USD:

Ook al hier: stijging maar divergentie. De vraag is ook hier wanneer de koek op is. Zo te zien gaat eerst de 1,23 ook eraan. De stijging is krachtig, de indicatoren wijzen omhoog en de niet-getoonde MACD crosst opnieuw naar boven. Dus ook hier: het gaat nog hoger maar dan zou je toch ergens vermoeidheid verwachten. Vermoeidheid in de buurt van de blauwe trendlijn dus.

Verwachting
De richting blijft hoger. De AEX kan lijn L opnieuw opzoeken op een hoger niveau. Zou daarna wat kunnen corrigeren richting 559. Alles stijgt, met indicatoren die wat achter blijven. Maar er is nog geen sprake van echte correctie.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email