Beursverwachting 13 november 2022

Verwachting vorige week: “Tech is een apart verhaal en de slechte tech doet de rest – zoals de AEX die ook veel tech kent – natuurlijk ook geen goed.”

Beursweekverwachting van zondag 13 november 2022

AEX (daggrafiek):

Donderdag opende de AEX op 670, een puntje lager dan het slot vorige week. Dus zoals verwacht: een voorzichtige week. Tot donderdagmiddag toen het inflatiecijfer in de VS bekend werd gemaakt. Dit was 0,2 % lager dan verwacht. Lees voor de zekerheid: nul komma twee procent. Vraag me echt niet waarom, maar dit was het startsein voor een enorme rally, wereldwijd. De AEX sloot donderdag 30 punten hoger dan de opening, op 700. Vrijdag werd even de 710 aangetikt om daarna wat terug te vallen naar 703.

De RSI lijkt te willen uitbreken, dan komen we nog veel hoger. De MACD wijst ook omhoog. Maar de candle en de stochastic geven aan: eerst even wat pauze. Dat mag ook wel.

AEX (weekgrafiek):

Netjes gestopt bij lijn R en de weerstand op 703. Heel netjes weer. Maar alles wijst nu wel verder omhoog. Met een MACD die toch nog negatief staat. Ik denk dat die pas boven de 738 positief wordt.

DAX:

Boem. Wat een race vanaf de lijn L, terwijl iedereen het over recessie heeft… De markten weten meer. Ook hier: alles wijst verder omhoog maar bij een MACD die pas gezond wordt boven de 14.840.

DOW JONES:

Identiek. Gestopt bij de weerstand 33.780. De DOW wil nog verder.

Nasdaq:

Een mooie candle – de Nasdaq steeg donderdag het meeste want rentegevoelig – maar nog lang geen goede grafiek. Echt, nog lang niet. Alle indicatoren zwak.

Bitcoin:

Told you. En kan gewoon verder naar beneden. Nu werden alle crypto’s hard geraakt door problemen bij cryptobeurs FTX – gefinancierd met een eigen coin… Jawel.

EUR/USD:

Lang, heel lang heb ik verwacht dat de EUR/USD beneden de 1 zou gaan. Eindelijk gebeurde dat, en nu…. Hup, terug naar 1,034. Kennelijk: lagere inflatie in VS, daar minder renteverhoging, in de EU meer: dus euro sterker. En nu? De MACD stijgt maar staat laag. Voorlopig houd ik het op een pull back die tot 1,05 kan komen.

Verwachting:
De verwachting is positief, maar niet voor de Nasdaq. Vrijdag is expiratie. De koersen staan opeens hoog, wat pauze deze week en wat druk naar beneden richting de vrijdag zou logisch zijn. Maar los daarvan: het beeld is goed en we gaan nog hoger komen. Misschien speelt Cherson ook wel mee.

Niet zo lang geleden schreef ik dat de AEX pas weer wat gezond wordt boven de 700. Daar zijn we veel sneller dan gedacht. Ja, de AEX ziet er nu duidelijk beter uit, kopen kan. Echt gezond is het pas boven de zware weerstand op 738. Maar dan wordt het ook echt heel mooi.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email