Beursverwachting 13 maart 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markten staan op cruciale punten. In principe is de verwachting lager, maar bij cruciale punten mag normaal steun worden verwacht. Nu de oorlog alleen maar erger wordt lijkt steun lastig.”

Beursweekverwachting van zondag 13 maart 2022

AEX (daggrafiek):

De AEX steeg deze week van 672 naar 675, oftewel: niets. Niet dat het een saaie week was want we bewogen tussen 652 en 688. De daggrafiek is deze week gestopt op….. de trendlijn A2. De indicatoren staan slecht maar ze proberen wel een bodem te zoeken. Bij deze lage MACD toch vooral kans op lagere koersen.

AEX (weekgrafiek):

Een vreemde candle. Lager dan die van vorige week maar toch een groene candle: de AEX is deze week lager geweest maar herstelde wat. De AEX sloot de week af tegen trendlijn A2 aan. In principe vormt deze lijn nu een weerstand en met een blik op de bar slechte indicatoren moeten we ook hier lagere koersen verwachten. Wel stijgt de MA200 nog: de recente daling vindt plaats in een grafiek die in principe kracht heeft.

DAX:

De DAX houdt het spannend. Ook hier een lagere candle dan de vorige candle maar ook hier wel groen. Echter, bij de DAX dringt de groene candle van deze week zich naast de blauwe van vorige week en vormt aldus een inline piercing: een krachtig bodempatroon.

Daarbij heeft de DAX deze steun gevonden op trendlijn A: de DAX bevindt zich dus wel nog in zijn uptrend. De DAX is gestopt bij de weerstand van lijn N. Hoewel ook hier de indicatoren matig staan oogt de DAX dus duidelijk beter dan de AEX. De DAX wil proberen te stijgen. De MA200 stijgt ook nog steeds.

DOW JONES:

Weinig verandering. Een wat lagere candle maar wel een candle die “niet wil zakken”. De DOW stoeit met trendlijn E3 en steun 33.260.

Nasdaq 100:

Slecht. Steun 13.480, de neklijn van het kop-schouderpatroon, is nu gebroken. Dat is niet best: het kop-schouderpatroon treedt in werking. Er ligt duidelijk steun op 13.000 Maar met deze slechte indicatoren wordt het daar nog spannend.

Bitcoin:

Veel twijfel. Bitcoin stoeit opnieuw met de neklijn 38.200 van het kopschouder-patroon. Stochastics probeert omhoog te draaien maar de MACD is zwak. Al met al is de candle van deze week teleurstellend. Bitcoin toont toch vooral zwakte. Het is spannend rond neklijn 38.200.

Bund:

Flats. Onverwacht een duik naar beneden vanaf de weerstand 168. De rente loopt dus toch weer op. Krijgen we een echte trendbreuk?

EUR/USD:

Een candle met twijfel. Geen echte inline-piercing, geen echt bodempatroon. EUR/USD vond deze week steun bij trendlijn A. Maar bij deze indicatoren denk ik dat A nu toch echt gaat sneuvelen.

Verwachting:
Vorige week en ook deze week zien we veel “exact”. U weet het, ik sta zelf ook nog steeds te kijken dat TA zo scherp kan uitkomen. Hebben beleggers echt zo’n geheugen voor horizontale steunlijnen en zelfs – nog gekker – voor schuine trendlijnen? Eigenlijk kan ik me er niets bij voorstellen. Maar goed – TA werkt en TA zegt me dat de AEX nog steeds lager wil. De slechte Nasdaq helpt zeker niet. En oorlog is oorlog.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email