Beursverwachting 13 juni 2021

Verwachting vorige week
Rustig hoger. Ben benieuwd wanneer de Nasdaq gaat versnellen.

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 13  juni 2021)

AEX (daggrafiek):

Opnieuw kwam de verwachting uit, de AEX steeg kalm acht punten van 720 naar 728.

De AEX steeg met kleine candles rustig verder. Het genoemde koersdoel van de vlag in de weekgrafiek, 734, komt nu echt dichtbij. De AEX is bezig uit te breken boven weerstand 718 (ook tien punten erboven is nog niet definitief). De indicatoren staan helemaal goed: kan gewoon verder omhoog.

De omzetten zijn momenteel wereldwijd laag. De westerse beurzen hebben zomer en er is inflatie/rentevrees. Individuele aandelen schommelen daardoor meer maar de index als geheel blijft rustig.

AEX (weekgrafiek):

Een fraaie candle, het lichaam van de candle vond precies steun op de lijn 719. De AEX blijft maar doorstijgen in het toch erg smalle kanaal BM-BN. Indicatoren ook hier uitstekend. De RSI wil zelfs opnieuw naar overbought.

DSM:

Over DSM was ik optimistisch. Het fonds brak na een zijwaartse periode zoals verwacht naar boven uit (pijl). Maar het viel toch weer terug naar beneden 145. Nu is DSM opnieuw boven 148 gekomen maar deze keer zit trendlijn A aardig in de weg. De indicatoren zijn vrij goed maar zetten wel lagere toppen en de stochastics is momenteel dalend. DSM zal nog wel wat hoger kunnen onderlangs lijn A naar 155 maar de echte vaart lijkt eruit.

DOW JONES:

Bijzonder, de DOW daalde deze week wat maar de AEX had daar geen last van. De S&P 500 steeg deze week een beetje.

De DOW is krachtig maar heeft moeite met alltime high bij 34.880. De MACD staat heel hoog, vroeg of laat gaat 34.880 toch eraan zou je verwachten.

 Nasdaq 100:

Vorige week schreef ik:

“De Nasdaq lijkt zich voor te bereiden op een nieuwe rally. Momenteel koelen de indicatoren wat af, maar ze lijken zich op te maken voor een draai naar boven. De candle van deze week is spannend, “ik wil niet dalen” maar ook: ik kan niet door weerstand 13840 heen. Bij deze indicatoren is een poging om boven de 13840 en terug boven lijn R3 te komen wel te verwachten.”

De Nasdaq deed precies dat. De index draait naar boven en probeert boven trendlijn R3 te komen. Tech rules again. Alle indicatoren draaien naar boven maar de MACD koelt wat af. En dat laatste is echt niet erg: het geeft ruimte voor later meer.

Bitcoin:

Absoluut nog steeds gevaarlijk. Deze week hersteld en zelfs met een hammer: Bitcoin lijkt niet te willen dalen, steun 29.000 werd opnieuw bevestigd. Maar de indicatoren staan dramatisch. Ondanks deze weekcandle lijkt 29.000 nog lang niet uit beeld.

Verwachting:
Bij de DOW is het wat spannend. Moeite met de alltime high in een markt zonder volume. Maar S&P, Nasdaq en AEX zelf wijzen toch allemaal op: rustig verder omhoog. Waarbij bij Nasdaq en onze eigen AEX (ook een tech-index) zelfs een versnelling mogelijk lijkt.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email