Beursverwachting 13 februari 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: Overheersend is het zwak. Dat geldt meer voor de AEX dan voor de VS…

Beursweekverwachting van zondag 13 februari 2022

AEX (daggrafiek):

De verwachting kwam uit, 14 punten erbij, dus 2%. Woensdag werd 772 aangetikt. Maar daar werd meteen een dubbele top gevormd. Dalend kanaal DD2 werd verlaten en kan weer weg. De hele week bleef de AEX boven de neklijn van het kop-schouderpatroon op 750. Deze week ontstond stijgende lijn E, maar in feite blijft het beeld zijwaarts.

AEX (weekgrafiek):

Een redelijke candle. Een sterke grafiek maar de laatste maanden maar een zwak plaatje. De laatste drie candles zouden een kleine vlag kunnen zijn en kunnen wijzen op een verdere daling. Indicatoren gewoon slecht. Wel MACD nog net groen en Stochastics en RSI proberen naar boven te draaien. Maar zwak zijn ze. Eerste steun op 738.

Adyen:

Hier overheerst de chaos. Na een hoop euforie zette Adyen een driedubbele top op 2818 en donderde daarna naar beneden. Er wordt nu geprobeerd te bodemen op 1708. De candle van deze week overtuigt niet en de indicatoren staan slecht. Dat duidt op lagere koersen. Maar de RSI draait wat naar boven en de Stochastics lijkt uit te bodemen. Boven 2138 zou ik pas aan kopen denken.

DOW JONES:

Duidelijk beter dan de AEX. Nog steeds in stijgend kanaal FF2 maar daarbinnen staat nu een lagere top en de indicatoren zijn moeizaam. De Stochastics wil naar boven en nu de DOW steun zoekt op de MA50 lijkt wat herstel mogelijk.

Nasdaq 100:

Slecht. Een slechte candle en slechte indicatoren. Steun 14.400 hield het deze week niet en de Nasdaq beweegt nu beneden de MA50. MACD gaat negatief, we kunnen deze week zakken naar 13.840.

Bund:

Hier gebeurt het. Deze grafiek is beslissend voor de markten. De Bund is door de steun op 168 en door de MA200 gezakt en staat nu op het beslissende punt: de trendlijn A. Zolang de Bund nog boven de 168 bleef was ik kalm: geen paniek. Nu wordt dat anders. Indien de Bund echt door A zakt dan krijgen we een verder dalende Bund en dus verder oplopende rente. En daar houden de markten echt niet van. Bij deze indicatoren moet ik verwachten dat dat gaat gebeuren.

Bitcoin:

Deze candle kan het begin van een toppatroon zijn. De 45.100 as deze week de weerstand. Matige indicatoren. Verwachting: zijwaarts.

Verwachting:
Vrijdagavond zakte de VS volledig in, de AEX-future verloor alsnog 10 punten. Waarschijnlijk kwam dat door de verklaring dat Poetin nu echt klaar staat voor de aanval. Die min van 10 punten krijgen we maandag nog voor de kiezen.

Vorige week durfde ik bij een matig beeld in te schatten dat de markt wilde herstellen. Dat kwam uit maar nu we dus hoger staan ben ik toch niet vrolijker geworden. Het oogt allemaal zwakjes en ik denk dat we de week lager uitgaan. Behalve op de Bund letten we vooral op Poetin. Is het bluf of niet?

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email