Beursverwachting 12 september 2021

Verwachting vorige week
“Het wil toch weer wat hoger en de techfondsen willen zeker hoger.”

Beursweekverwachting van zondag 12 september 2021

AEX (Daggrafiek):

De AEX sloot de week onveranderd af. Dat betekent niet dat de uptrend onveranderd is. Maandag steeg de AEX tot 799,8 zeg maar 800. Daar is nu een toppatroontje gezet. De AEX sloot de week onder lijn E en onder de weerstand 794. Lijn E en 794 fungeerden vrijdag ook precies als de weerstand. De indicatoren staan hoog maar zijn wel dalend. Kortom, een verzwakking maar wel nog stijgend boven lijn C. Maar CD is een wig…

AEX (Weekgrafiek):

Deze candle is toch een voortzettingscandle. Indicatoren: nog steeds uitstekend.

Dow Jones:

Ai…. Dat is bepaald minder. De DOW verlaat de uptrend en komt beneden weerstand 34.880. Indicatoren koelen wat af, maar staan wel op gezonde niveau’s. Ik had graag gezien dat de DOW boven 34.880 sloot. Dat zag er vrijdagmiddag prima uit. Maar vrijdagavond viel het toch weg. Ik houd het maar een beetje op: weekend, even voorzichtig zijn. Verwachting voor DOW: zijwaarts.

S&P 500:

Slechte candle, toppatroontje maar de uptrend is intact en de indicatoren ook hier: wat dalend maar wel gezond. Lijn E zou het kunnen houden, of even eronder mag ook. Maar intussen kijk ik meer naar het nieuwe kanaal FG, dit stijgt iets sneller dan kanaal DE.

Nasdaq 100:

Hoe dan ook een rechte lijn naar boven, al was deze week dan zwak. R3 weer verlaten maar boven R4. Uitstekende indicatoren.

Bitcoin:

Ik zag het al een tijd aankomen: de Bitcoin kreeg een tik. En nu? Dat is lastiger. Bitcoin probeert boven 45.100 te blijven. De indicatoren zijn voorzichtig positief: volgende week lijkt dat te kunnen lukken. Dan maar verder kijken.

Verwachting:
Het is september en DUS is de markt wat onrustiger. Het is pure psychologie. Over het beleid van de centrale banken valt echt niet te klagen, over de economie ook niet. Als het al ietsje minder is dan betekent dat alleen maar: minder snelle afbouw van de steun.
De DOW kreeg een echte tik, de S&P, Nasdaq en AEX niet. Volgende week? Lastig, september, zal wel beweeglijk zijn. Wat lager is mogelijk, maar slechte grafieken zijn het zeker niet.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email