Beursverwachting 12 juni 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markt wil wel bodemen maar kan nog niet stijgen. Er is geen goed nieuws. Dus blijven we naar een zwakjes beeld kijken met nog altijd kans op lagere koersen?”

Beursweekverwachting van zondag 12 juni 2022

AEX (Daggrafiek):

De AEX deed eerst een paar dagen helemaal niets. Daarna kwam de verwachting uit: lagere koersen. De zwakke MACD in de weekgrafiek gaf dit al tijdenlang aan. Blijft over een grafiek die slecht is. De indicatoren wijzen naar beneden. De vraag is of lijn A2 het gaat houden of we terugkeren binnen de oorspronkelijke uptrend.

AEX (Weekgrafiek):

Een duidelijk toppatroon bij een heel zwakke MACD. Dat is geen goed nieuws. De “uitbraak” boven neklijn N2 leverde geen feest op – de indicatoren waren te zwak. Het wordt moeilijk voor lijn A2, op weg naar lijn Q. De MACD staat laag – is het onderhand genoeg geweest? Of gaat hij rustig verder tot -30 toe?

DAX:

Vergelijkbaar. Hier gaat het om lijn Am, de DAX is altijd binnen de oorspronkelijke uptrend gebleven. De MACD is hier ietsje beter, wel positief gecrost.

DOW JONES:

Ook idem. Zelfde toppatroon. Maar: hier is de MACD nog zwakker. De andere indicatoren zouden zowaar uitgebodemd kunnen zijn.

Nasdaq 100:

Ook idem maar hier is de MACD nog veel en veel slechter.

Bitcoin:

Weer ietsje lager maar nog steeds vechten om lijn N2. Bij deze indicatoren is het moeilijk voor N2 om het te houden.

Verwachting:
De markten worstelen met inflatie, rentevrees, oorlog en aanvoerproblemen. Wellicht wordt een recessie ingeprijsd. De Bund daalde deze week stevig verder: de rente blijft stijgen – op nog steeds zeer lage niveaus overigens, maar de afgelopen rally was bij nog lagere niveaus.
Verwachting: het ziet er niet goed uit. We mogen hopen dat het wat bodemt.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email