Beursverwachting 11 september 2022

Verwachting vorige week“Be back in september? Doe maar even niet. Vooral de VS krijgt nu klappen. De verwachting voor de AEX is zijwaarts tot lager.”

Beursweekverwachting van zondag 11 september 2022

AEX (Daggrafiek):

De week verliep zoals verwacht zijwaarts tot donderdag. Het rentebesluit van de ECB en de inzet om de inflatie aan te pakken zetten de beurs donderdag vanaf het dieptepunt omhoog – een fraaie hammer – en we sloten vrijdag mooi hoger. Deze week 1% erbij uiteindelijk.

De AEX heeft deze week op 664 een hogere bodem neergezet. Weer een lijntje erbij, het zijn er erg veel. Hogere bodem, de indicatoren draaien omhoog – maar de MACD staat wel laag. Dus het wordt een kwestie van “proberen”.

AEX (Weekgrafiek):

De weekgrafiek heeft met de nieuwe bodem deze week de lijn A3 gevormd. Deze loopt vrijwel parallel aan A2. Er staat een mooi bodempatroon op A3. De indicatoren zijn nogal neutraal. De AEX gaat proberen weer boven A2 te komen.
Lijn N2 heb ik wat hoger neergelegd, over de top van eind mei. Dan blijkt dat we deze week een loepzuivere terugtest naar N hebben afgerond. Dat geeft moed.

DAX:

De DAX maakt duidelijk een bodem op lijn A. Dat is goed. De candles zijn goed, de indicatoren echter niet. Ook hier heb ik nu de neklijn N van het omgekeerde KSK – patroon ingetekend. Er moet nog heel wat gebeuren voor de DAX boven N is. De DAX wil boven A blijven maar sterk is ie zeker niet.

DOW JONES:

Mooie bodem, een krachtige verbetering ten opzichte van vorige week! Ook hier nu een hogere bodem neergezet, dat zien we graag. De DOW blijft toch boven A2 en de indicatoren krullen wat naar boven.

Nasdaq:

Ook de Nasdaq wil het proberen, maar zwak is ie wel.

Bitcoin:

Lachen. Als de beurzen stijgen dan stijgt de Bitcoin ook. We zijn nog steeds boven 19.900. “Bodem!” roept iedereen nu. Kan – maar de MACD zegt dat dat heel, heel moeilijk wordt.

Verwachting:
Het zijn zwakke grafieken maar ze zijn afgelopen week beslist wat beter geworden. Waarschijnlijk gaan ze dat volgende week wat verder proberen. Het zijn matige grafieken maar we mogen wel een positieve week verwachten.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email