Beursverwachting 11 juli 2021

Verwachting vorige week
“De AEX en de DOW staan bij een weerstand. In juni schoot de DOW niet op. De uptrend blijft intact maar de indicatoren koelen nu wat af. Daarmee lijkt het een kwestie van wat geduld: de DOW zal uiteindelijk wel verder stijgen. De Nasdaq heeft wel weer alle vaart erin. De AEX lijkt evenals de DOW nu te pauzeren bij de weerstand. Maar de AEX lijkt inhoudelijk veel op de Nasdaq en zeker met die wind in de rug zal ook hier de weerstand wel een keer gaan sneuvelen. Meeste kans blijft dus toch op wat hoger, maar niet zeker of dat al meteen is.”

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 11 juli 2021)

AEX (daggrafiek):

Woensdag begon de AEX aan de uitbraak boven de 736. Maar donderdag besloten beleggers wereldwijd tot een rondje winstnemen. Dat was vrijdag alweer afgelopen.

In de daggrafiek heb ik kanaaltje EF bijgetekend. Donderdag verliet de AEX dit kanaal maar vond precies steun op lijn 718 en Lijn C. Vrijdag herstelde de AEX en probeert nu weer boven lijn E te komen. Daarna zit opnieuw de 736 in de weg. Indicatoren goed maar licht dalend. Al met al: gewoon nog steeds uptrend.

AEX (weekgrafiek):

Wat getwijfel deze week. Uptrend intact, indicatoren goed. De niet-getoonde moneyflow daalt: de markt is dun.

DOW JONES:

Vorige week schreef ik: “Bijzonder. Precies teruggekeerd tot de behoorlijke weerstand op 34.880. Ook terug in kanaal PP2.” Deze week kwam de DOW opnieuw precies tot 34.880. Maar toch is het nu wat beter: de candle van deze week zegt namelijk: ik wil niet dalen. De Stochastics draait omhoog: het ziet er goed uit.

Nasdaq 100:

Gewoon goed. Niks aan de hand. Indicatoren uitstekend hoog maar wel wat afvlakkend.

Bund:

Laatste analyse was bij de pijl. Algemeen werd toen een daling van de Bund en dus een stijging van de rente gevreesd. Ik was eigenwijs en meende dat de steun van lijn AM het waarschijnlijk zou houden. Welnu, inderdaad steeg de Bund een paar weken voorzichtig verder maar zakte daarna toch door lijn AM. Om nu vervolgens toch weer hoger te staan en te proberen weer boven lijn AM te komen. Lang verhaal kort: de rente is niet gestegen maar licht gedaald. Ook goed voor aandelen dus.

Bitcoin:

Blijft zoals verwacht zwak. Blijft op weg naar 29.000.

Verwachting:
Het was even schrikken donderdag maar het ziet er nog steeds prima uit. Verwachting blijft: gewoon wat hoger.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email