Beursverwachting van 11 februari 2018

Beursverwachting weekend 11 februari 2018

Daggrafiek AEX:

Vorige week sloten we op 550. De verwachting was: “De AEX bevindt zich nog steeds in de steile uptrend VW maar is wel beneden de vorige top gekomen. Bij deze indicatoren gaan we nog lager, richting trendlijn V nu bij 544.”

Welnu, “lager” kwam uit, maar opnieuw daalde het veel verder dan ik voor mogelijk had gehouden. Dit is een onverwacht sterke correctie. Wel kunnen we vaststellen dat er nergens sprake is van paniek, alle commentaren zijn: er moest nodig wat lucht uit, de economie gaat verder gewoon goed.

Het steile uptrendkanaal VW is verlaten. We wisten al dat dit kanaal te steil was, het heeft het toch nog twee jaar volgehouden. De AEX is nu teruggekeerd in het ook al steile uptrendkanaal CC2 en bevindt zich tegelijkertijd in ons oorspronkelijke, “normale” uptrendkanaal BB2.

De indicatoren staan zwaar laag. Wel zien we dat de RSI en de Stochastics proberen te bodemen. Puuur op deze grafiek afgaand zou je zeggen: het gaat nog wat lager richting de steun bij 510 maar in die buurt zou het kunnen omkeren.

Vrijdag nabeurs zakte de AEX nog een procent verder weg naar 512. Maar tegen 20.00 zette in de VS een herstel in en de eerst negatieve DOW sloot alsnog meer dan een procent in de plus. De AEX-future staat nu bijna een procent in de plus op 523. We openen dus maandag waarschijnlijk goed en het is mogelijk dat dan de bodem al gezet wordt.

Daggrafiek DAX:

Ziet er hetzelfde uit als de AEX. Ook hier steil kanaal VW verlaten. De MA200 heeft twee keer steun geboden maar werd nu hard gepasseerd. Ook hier bodemen de RSI en de Stochastics. Maar ook hier kan het bij deze indicatoren nog wat lager richting trendlijn D bij 11.700. Ook de DAX kan maandag positief openen, we moeten zien of er dan sprake van een bodem is of dat we pas lager – en later – de echte bodem zullen zien.

Weekgrafiek AEX:

Poeh poeh poeh, dat ziet er dan toch echt slecht uit. In twee weken van 570 naar 518, het is niet niks. In tegenstelling tot de daggrafiek van AEX en DAX geeft de weekgrafiek nog geen enkel signaal dat de ellende nu voorbij is. Candles en indicatoren wijzen hier alleen maar naar beneden. Steun op 510 en 506 )blauw’’, echte steun van terndlijn C bij 493.

Weekgrafiek EUR/USD:

Vorige week zagen we in de maandgrafiek dat de zone 1,25-1,30 beslissend zal zijn: komen we uit de daling VW of niet? Deze week ging de topvorming rond de 1,25 door. Het spant er nu om. Is dit echt een top en kunnen we vanaf nu weer lager – of zet de sterke herstelbeweging nog even door en komen we toch boven de dalende trendlijn? Het is nu nog spannend. Komen we deze week beneden de 1,185 dan is de top gezet.

Verwachting
Komende week zou volgens de daggrafiek een week van bodemvorming kunnen zijn. Dan zou het weekslot hoger kunnen zijn. Maar de weekgrafiek geeft wel aan dat er nog lagere bodems kunnen komen. Hoe laag kan een markt gaan als er geen paniek is?

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email