Beursverwachting 11 december 2022

Verwachting vorige analyse: Ik zou denken: tijd voor wat pauze, zijwaarts, zoals ook de maandgrafiek aangeeft. Maar onderliggend sterk, dat is het, dus de weerstanden worden wel onder vuur genomen.”

Beursweekverwachting van zondag 11 december 2022

AEX (daggrafiek):

Zoals het hoort zakte de AEX ter hoogte van de weerstand uit de wig. Laagste punt werd 716. Daar was steun van enkele toppen in november. Vrijdag was er herstel naar 724. Daarmee gingen er deze week zeven punten oftewel een procent vanaf.

Het herstel kan een test van de doorbraak uit de wig zijn. Dan zouden we nu verder kunnen dalen. Maar de indicatoren zijn nog redelijk, zo is de MACD stevig groen maar wel neerwaarts gecrost. Ik zou een wat hoger vervolg verwachten.

AEX (Weekgrafiek):

Een pauze candle. De schaduw is onderin, het is geen toppatroon. Alle indicatoren goed.

DAX:

Hier begint het op een rond topje te lijken maar ook hier zijn alle indicatoren goed.

DOW JONES:

De DOW zet wel een echte top neer. Exact bij trendlijn A3. Steun is er op 33.260. De candles duiden op “lager” maar de indicatoren zijn goed met een MACD die juist positief begint te worden.

Nasdaq: 

Dit blijft zwak, de indicatoren kruipen wat omhoog. De MACD divergeert positief. De candle vond steun op de MA200. Geleidelijk wat lager zou je denken.

Bitcoin: 

Bitcoin heeft een bodempje op 15.200 gezet. De indicatoren staan slecht maar proberen omhoog te kruipen. Weerstand is er bij 18.000. Ook hier divergeert de MACD positief, dus die 18.000 lijkt het eerste doel.

Verwachting
De DOW, DAX en de AEX hebben krachtige grafieken die deze week een stapje terug deden. Dat werd ook wel eens tijd en zeker ook met die zware weerstanden in de buurt. Maar een omkeer zie ik nog niet. Meestal begint nu een stille periode, men gaat de boeken sluiten. Het ziet er inderdaad vrij rustig uit maar de verwachting voor de AEX blijft wel wat stoeien met de weerstand op 736.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email