Beursverwachting 11 april 2021

Verwachting vorige week:
Het blijft er goed uitzien

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 11 april 2021)

AEX (daggrafiek):

Een heel rustige week zo na de Pasen. De candle van donderdag en vrijdag is zelfs: niets. Op weekbasis kwamen er toch weer 5 puntjes bij. Technisch gezien is de AEX bezig met de uitbraak boven de oude alltime high van 703. Die uitbraak is nog lang niet overtuigend en ook nog niet teruggetest, maar het begin is er. Een echte uitbraak gaat met vaart, deze is meer eentje van de lange adem, de AEX stijgt al vanaf de 530 in oktober. De indicatoren zijn en blijven prima: de richting blijft omhoog.

AEX (weekgrafiek):

Het blijft stijgen, de AEX lijkt nog steeds op weg naar het koersdoel 732 van de vlag. Alle indicatoren staan hoog tot superhoog, ook de hier niet getoonde. Zo is de RSI opnieuw bezig om overbought te worden en staat ook de Money Flow-indicator hoog: er blijft geld naar de beurs toestromen. Wanneer de indicatoren zo hoog staan is het lastig te zeggen wanneer er even een weekje afkoeling komt, maar de weg is en blijft: omhoog.

DAX:

De grafiek van de DAX heb ik opgeschoond. De DAX heeft grote haast. De dikke lijn op 13.580 geeft de alltime high-toppen van okt 2017/ jan 2018 en febr 2020 aan. Daar is de DAX dec 2020 door gebroken, zij het dat de terugtest in januari 2021 iets te ver doorschoot… Hoe dan ook, sinds januari schiet de DAX vol vaart het onbekende in. Wat afkoeling lijkt onderhand gewenst, maar in principe kan dit door naar lijn A2 ergens boven de 17.000.

DSM:

Twee weken geleden zijn we in DSM ingestapt op 146 (pijl) in de verwachting van een uitbraak boven de 146. Daar ging weinig twijfel aan vooraf: DSM stijgt al sinds 2008, het hele marktsentiment is prima, DSM zette recent een hogere bodem boven de 133 (lijntje p) en patroon p-lijn 148 duidt op een uitbraak naar boven. Deze week is DSM met die uitbraak begonnen. De MACD is wat dalend maar zou wel naar boven kunnen draaien. Alle andere indicatoren staan mooi, de Stochastics wil boven de 70 komen. Als de uitbraak slaagt dan wordt het koersdoel bepaald door de zijwaartse beweging 133-148,5 om te klappen. Dat betekent: koersdoel 164.

EUR/USD in overzicht:

We hebben lang niet naar valutapaar EUR/USD gekeken. Daarom eerst een groot overzicht. De EUR/USD stijgt sinds 1985 boven lijn A. In 2008 werd een dubbele top gezet op 1,600. Vanaf die dubbele top begon een daling in kanaal ZZ2 die ons tot onder de 1,1 bracht. Mei 2020 (bij de pijl) leek lijn A te sneuvelen. Maar nee, een krachtig herstel bracht de EUR/USD terug tot boven lijn Z.

EUR/USD (weekgrafiek):

Tja, hij is lastig. Sinds maart 2015 zijwaarts tussen 1,23 en 1,05. Recent werd weer een top gezet bij de 1,23. De EUR/USD leek op weg naar 1,148 maar de candle van deze week is toch weer omhoog. Gezien alle indicatoren denk ik toch dat een vervolg naar die 1,148 het meest kansrijk is, maar het is momenteel een lastig valutapaar.

Verwachting:
Het blijft er opnieuw goed uitzien. Een week afkoelen kan altijd bij deze zeer hoge indicatoren, maar los daarvan is de richting nog steeds omhoog. Meeste kans op hogere koersen dus.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email