10 september 2023

Beursverwachting 10 september 2023

Vorige weekanalyse: De daggrafiek ziet er afgrijselijk uit. De AEX kan zeker nog wat lager maar we zien aan alle weekgrafieken dat er waarschijnlijk gezocht gaat worden naar bodems.

Beursweekverwachting van 10 september 2023:

AEX (Daggrafiek):

Twee weken geleden stonden we op 733. Nu op 739. Maar vorige week vrijdag sloten we op 746 dus afgelopen week was slecht. Afgelopen vrijdag daalde de AEX precies weer tot die 733 van twee weken geleden, maar herstelde daarna tot de 739.

Als we dit zo lezen dan kunnen we zeggen: duidelijk, er wordt inderdaad gezocht naar een bodem. Die bodem zou dan de steunlijn moeten zijn die op 736 loopt.

Kijken we echter naar de grafiek dan is de situatie nu eigenlijk slechter dan twee weken geleden. Maandag 4 september werd een duidelijke top bij de weerstand op 750 gezet. Sindsdien daalt de AEX en is de druk op de steun 736 groot.

AEX (Weekgrafiek):

Slecht, een lelijke candle. Vorige week zouden we inderdaad kunnen zeggen: bodemingsproces. Maar nu wordt het slechter. De steunlijn loopt hier op 738 en het spant erom. Alle indicatoren slecht en de  MACD bijna beneden de nul.

DAX:

Bepaald beter dan de AEX. De 15.440 houdt het goed. Indicatoren slecht maar ze krullen wat naar boven. Een matige grafiek die wellicht wat zijwaarts kan blijven.

DOW JONES:

Vrij goed. Nog steeds een stijgend beeld bij redelijk positieve indicatoren.

Nasdaq:

De Nasdaq daalde daardoor maar het grote plaatje blijft hier prima bij hoge indicatoren. Verwachting is zijwaarts.

Bitcoin:

Het lijkt hier: wachten op de klap. Bitcoin aarzelt op de steun 25.200. Vorige week was er een stijging die meteen weer teniet werd gedaan. Dus blijft de druk op 25.200 bij dalende indicatoren en een MACD die het nog net droog houdt. Bij deze MACD kan het tij nog keren, maar de kans daarop wordt wel steeds kleiner.

Verwachting:
De AEX staat er zwak bij en lijkt toch naar de 719 te willen, hoewel de omgeving het niet zo slecht doet.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles