Beursverwachting van 10 september 2017

Analyse weekend 10 september 2017

Daggrafiek AEX:

“De maandcandle valt wat tegen. De vaart is eruit en het wordt zijwaarts” was de verwachting. Vorige week stonden we op 518 en nu weer. Het was opnieuw een saaie week, zelfs het rentebesluit van de ECB bracht daar geen verandering in.

Hoewel er dus niets is gebeurd is er wel iets veranderd: de indicatoren draaien naar boven. Dat is een positief teken. Ik heb ingetekend dalend kanaal ZZ2. Het is een matig dalend kanaal. We zouden het kanaal opnieuw als een vlag mogen opvatten, maar dan wel een erg grote vlag, misschien te groot om echt een vlag te zijn.

Daggrafiek AEX-MACD:

Ook hier “goed” nieuws: ook de MACD maakt een crossing naar boven. Maar het is een crossing beneden de nullijn en deze indicator oogt toch vooral zwak. Een nieuwe crossing naar beneden zou een flinke daling kunnen geven.

Weekgrafiek AEX:

De weekgrafiek is positief. De trend is opwaarts en er staat drie keer een bodem op 510. De indicatoren staan vlak.

Weekgrafiek AEX -MACD:

Hier geldt het omgekeerde van de MACD bij de daggrafiek: ja, hij is dalend maar een crossing naar boven zou hier een flinke stijging inzetten. En hij lijkt zich klaar te maken voor die crossing. Verwachting hoger dus. De euro is een remmende factor, nu al op 1,20.

Verwachting. Bij een grafiek die niet beweegt wordt het al snel puzzelen. Al met al is het beeld meer positief. De maandgrafiek gaf vorige week aan dat 556 de volgende lange termijn-top zou kunnen zijn.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email