Beursverwachting 10 oktober 2021

Verwachting vorige week
Met de sterke indicatoren in de meeste grafieken en het te verwachten positieve begin maandag is het beeld: druk op de koersen maar onderliggend goed. Dan zal het dus wel weer een rommelige week worden.”

Beursweekverwachting van zondag 10 oktober 2021

AEX (Daggrafiek):

Het was weer een wilde week.
Vorige week schreef ik: “Technisch is de AEX teruggevallen naar de steun van de trendlijn D2. Als die lijn het houdt dan is er niets aan de hand. De zijwaartse zone 778-800 is neerwaarts verlaten, dat geeft een koersdoel van 778 – 22 = 756. Dat is vlak beneden lijn D2 en dat mag wel even.”

De AEX zakte inderdaad even onder lijn D en kwam daarbij woensdag tot 751. Vervolgens werd de candle van woensdag een mooie candle: een hammer: ik wil niet blijven onder lijn D. En daarmee bleef de trend (voorlopig) intact. Trend intact maar indicatoren zwak.

AEX (weekgrafiek):

In de weekgrafiek staan de indicatoren nog goed. BM-BN was te smal maar het lijkt erop dat we in B-B2 kunnen blijven.

ASML:

Hier gebeurt het. Dit weegt zwaar op de AEX. De candle van vorige week was totale paniek. Techfondsen lijden het meest onder stijging van de rente, dat drukt daar meer op de toekomstige winsten. ASML vond deze week steun op trendlijn B. Je zou mogen zeggen: alsnog een test van de uitbraak boven B, en nu verder omhoog…

Besi:

Besi kochten we bij de nieuwe stijging, waarna we werden uitgestopt op 77,4. Leve de stoploss, want het fonds dendert maar door naar beneden. Het is wel een signaal hoe de markten erbij staan: onder beleggers heerst toch een angst voor een bubbel en daarom kunnen dalingen hard gaan.

Dow Jones:

De DOW heeft zich deze week hersteld. Ik heb steunniveau ’s op 33.260 en 33.780 kunnen tekenen. Er lijkt een nieuw trendkanaal te ontstaan. De indicatoren staan redelijk.

Nasdaq 100:

Ook de Nasdaq vond steun, de 14.400 werd bevestigd. De candle kan een voortzetting van de daling aangeven, de indicatoren staan redelijk. Voor volgende week is belangrijk dat 14.400 het houdt.

Bitcoin:

De maandgrafiek gaf vorige week aan dat Bitcoin toch vrij sterk erbij ligt. De coin steeg deze week dan ook rustig verder. Op weg naar de top bij 58.900. Indicatoren blijven wat achter maar OK, ze zijn wel positief. De vorige stijging ging dan ook wel heel erg hard.

EUR/USD:

Bij de pijl had ik verwacht dat de EUR/USD door de trendlijn A zou zakken. Dat gebeurde niet en er ontstond een rebound waar ik verder weinig heil in zag. Nu heeft het paar bij trendlijn Z3 een dubbele top gevormd waarbij ook nog een kop-schouder is ontstaan met neklijn N. Die neklijn is gebroken. We zitten nu short. Het paar vindt momenteel steun op de MA200 maar lijkt op weg naar 1,148. Het koersdoel van de kop-schouder is nog veel lager.

Verwachting:
Historisch gezien staan de markten erg hoog na een lange rally en lijkt er nu sprake van een bubbel. Dat kan zo zijn. Vanuit TA kan ik niet aangeven wanneer de bubbel klapt, als het eenmaal zover is moet je wegwezen zoals het voorbeeld van Besi laat zien. De inflatie is hoog, de rente kan gaan stijgen. Tot die tijd gaan we gewoon door. Op dit moment lijken de markten wat steun te hebben gevonden en ik verwacht een wat rustigere, licht positieve week.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email