Beursverwachting 10 mei 2020

Verwachting vorige week.
Een echte bodem in de maandgrafiek maar momenteel ook een echte top in de weekgrafiek. Dat kan. Op weg naar 482 (gap) maar waarschijnlijker naar 472, de horizontale steun.

Beursverwachting voor komende week(gepubliceerd zondag 10 mei 2020):

Daggrafiek AEX: 

De verwachting kwam deze keer niet uit. De AEX steeg de hele week na een laag begin op 496. Beleggers trekken zich niets aan van bedrijven in problemen. Ze vinden de steun door de centrale banken belangrijker. Ik begrijp dat mechanisme niet maar troost me met de gedachte dat het gewone leven en de pensioenfondsen overeind blijven.

De gaplijn op 507 kan weg, daar is de AEX al vaak doorheen gegaan. Dat geldt ook voor alle overige gaplijnen: allemaal gevuld, allemaal gepasseerd.

Daggrafiek AEX, opgeschoond:

Dat ziet er overzichtelijker uit. We houden alleen de gaplijn op 527 over, die vormt tot nu toe de weerstand. Wat vertelt deze grafiek? Vorige week sloten we op 513 bij de pijl. Maandag openden we met een nieuw gap naar beneden maar dat werd meteen gesloten en de AEX steeg door naar 520. Uiteindelijk steeg de AEX deze week dus 7 punten. In de huidige heftige grafieken is 7 punten eigenlijk niks. Vandaar dat na deze stijging de AEX er nog steeds zwakjes bijligt. De candle van vrijdag had moeite met de weerstand op 522 en geeft de indruk: de koek is op. De indicatoren staan slapjes maar allemaal licht positief.

Weekgrafiek AEX:

Vorige week waren wij op vrijdag 1 mei dicht maar de VS niet. De AEX-future sloot op 496 en daarmee stond er in elk geval virtueel een heel lelijke weekcandle. We hadden een top te pakken maar deze week hief de AEX die top meteen weer op. De daggrafiek mag onduidelijk zijn en aangeven dat de koek op is, de weekgrafiek is anders. Hier staat gewoon een stevige candle. De weekgrafiek wil naar 530. Indicatoren heel beroerd, gevolg van de V-shape.

Weekgrafiek Nasdaq:

Euforie in techland. Ten opzichte van de vorige bodem in dec 2018 heeft de Nasdaq in deze crisis gewoon een hogere bodem gezet. Aangegeven met de cirkels. De MA 200 is mooi stijgend en het meest verrassend: de Nasdaq is gewoon teruggekomen in het sterk stijgende kanaal CD. Vraag niet hoe het kan maar geniet ervan. Ook hier: indicatoren wel heel dreigend maar ja, V-shape.

Weekgrafiek Bitcoin:

Bij de Bitcoin zit ik dus gewoon fout. Die blijft gewoon doorstijgen, de MACD is nu bijna positief.

Weekgrafiek Ethereum:

Ethereum is de laatste weken ook stijgend. Maar in zijn geheel blijft deze duidelijk achter bij Bitcoin en her grote beeld is vooral zijwaarts. Bovendien is Ethereum beneden zijn MA 200.

Verwachting
De AEX geeft in de weekgrafiek aan omhoog te willen en in elk geval niet lager te willen. De Nasdaq geeft flinke steun. En toch oogt de daggrafiek vermoeid en de indicatoren blijven natuurlijk beroerd. Ik verwacht dat men hoger blijft proberen. 530 is de weerstand. Komen we daarboven of gaat het toch een keer corrigeren? Ik vind het lastig te beoordelen momenteel. En echt begrijpen doe ik het ook niet. Natuurlijk hoopt iedereen op herstel van de corona-situatie en iedereen weer aan de slag. Maar horen daar dan deze koersen bij?

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email