Beursverwachting 10 juli 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De markten zijn en blijven erg zwak. Eigenlijk verwacht ik een vrij kalme week. De MACD kan nauwelijks lager dus wat herstel in een zwakke markt is mogelijk. Maar bij deze lage MACD is een eerste herstel nog geen instapmoment. Er kan nog steeds een klap komen. Vraag me niet waarom, ik kijk er met verbazing naar. Amazon, ASML, dat zijn toch stevige bedrijven.

Beursweekverwachting van zondag 10 juli 2022

AEX (Daggrafiek):

Niks kalme week, maar wel duidelijk hoger gesloten. De MACD kon inderdaad niet lager. Maar voordat we positief de week uitgingen daalde het op dinsdag wel effekes van 663 naar 643. Dat was weer schrikken.
De daggrafiek draait nu naar positief. De AEX probeert het gap 671 – 681 te sluiten maar stopte deze week bij de weerstand op 676. De indicatoren draaien nu echt naar boven, dat is weer eens wat anders.

AEX (Weekgrafiek):

Mooie candle, echt een mooie candle. Een doorbraak door N2 en dan A2 zou heel fijn zijn. Maar de indicatoren staan echt nog zwak, vooral de MACD. Het kan nu gaan verbeteren, maar het is wel nog spannend.

DAX:

De DAX was de hele week duidelijk zwakker dan de AEX. De candle is dan ook matig. Wel een hammer maar niet vol overtuiging. Twee keer biedt lijn A nu steun. Er zal de Duitsers veel aan zijn gelegen om boven A te blijven. Ik denk dat dat kan.

DOW JONES:

Net als de DAX, zwakjes (kanaal HH2 daalt wel erg hard) maar probeert boven A2 te blijven. MACD echt slecht, bij deze indicatoren blijft het spannend.

Nasdaq 100:

Een stevige candle hier. Met wat kunst en vliegwerk weet de Nasdaq komende week een positieve crossing in de MACD te bereiken.

Bitcoin:

Ja ja. De hele wereld concentreert zich op 19.900 en de strijd is zwaar. Deze week wonnen de bulls. “Nu kopen” las ik veel. Nou… hold your horses. In principe op weg naar 15.000.

EUR/USD:

In 2008 zette de EUR/USD een dubbele top op 1,6. Sindsdien is de trend dalend. Al sinds 2014 verwacht ik dat EUR/USD beneden de 1 gaat komen. In 2020 verwachtte ik dat lijn A eraan ging maar dat gebeurde niet. Maart dit jaar werd lijn A dan toch gebroken en sindsdien gaat het erg hard, dat krijg je als een belangrijke steunlijn het niet houdt. Het ziet er slecht uit.

Verwachting:
Op grond van de grafieken is een verder herstel mogelijk. De verwachting is dus hoger. Het herstel is slechts “mogelijk” want de indicatoren zijn nog steeds gevaarlijk.

Maar goed, vanuit de TA ben ik licht positief en hoop ik er het beste van. Maar behalve slechte indicatoren zijn er ook geopolitiek donkere wolken. Men houdt rekening met een recessie. Komende week wordt duidelijk of Rusland helemaal stopt met de levering van gas (en olie) aan het westen. Rob van Wijk citeerde in zijn podcast (een aanrader) de verwachting dat Duitsland dan een krimp van -12% te wachten staat en Nederland -9%. Van Wijk: “Dat is geen crisis, dat is een catastrofe. En het zal leiden tot een eurocrisis.” Een catastrofe. Een eurocrisis. Dat hangt dus boven de markten. En dan zegt de TA: hoger… Kalm aan met kopen zou ik denken.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email