Beursverwachting 10 april 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “De VS blijft gewoon goed. De DAX kan weer wat hoger. De lange termijn van de AEX is goed. Maar op de korte termijn is de AEX nog wat onzeker. De MACD op weekbasis geeft aan dat er nog een keer een tik kan komen. Voorde komende week denk ik dat we rustig wat hoger kunnen.”

Beursweekverwachting van zondag 10 april 2022

AEX (daggrafiek):

Echt rustig was het niet. De AEX kwam vanaf het slot op 725 hoger tot 743 en lager tot 716. Uiteindelijk gingen er deze week drie punten vanaf. Daarom is er technisch niets veranderd. De MACD staat een tikkie hoger, de Stochastics flink lager. De steun op 718 bewees zich opnieuw. Met een voorzichtig positieve MACD en RSI zoekt de AEX waarschijnlijk de weg omhoog, maar het is nog rommelig.

AEX (weekgrafiek):

De candle is in orde. Ja blauw want lager, maar wel een voortzettingscandle binnen de stijging. De MACD blijft echter op gevaar duiden. Die is nog niet gebodemd, er komt nog een keer een flinke tik.

DAX:

Matige candle. Er vormt zich een toppatroon en de indicatoren zijn zwak. Ook hier duidt de MACD op gevaar.

DOW JONES:

Redelijk. DOW probeert boven lijn F te blijven maar zit ook klem beneden 34.880. Indicatoren beginnen allemaal te stijgen maar ook hier zegt de – wel betere – MACD: er komt nog een keer een deukje.

Nasdaq 100:

Lastig te zeggen. De candles geven een toppatroon aan. Dan kunnen we dus weer terug naar 13.840. Maar hier denk ik dat de – op zich zwakke – MACD juist aangeeft zijn dip nu te hebben gehad. Dat zou betekenen dat we het slechte nieuws nu wel gehad hebben.

Bitcoin:

Tja, die Bitcoin. Veel muziek zit er niet in. Een duidelijk toppatroon. Matige indicatoren. Waarschijnlijk ietsje lager.

Verwachting:
Het houdt allemaal niet over. De AEX wil omhoog krabbelen en dat zou deze week weer kunnen. De MACD geeft aan dat er “ergens” nog een duik komt, tenzij de MACD langzaam mee omhoog kan kruipen.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email