1 oktober 2023

Beursverwachting 1 oktober 2023

Vorige weekanalyse: Het is nog steeds wennen: na een heel lange positieve periode moet ik nu “lager” verwachten. De hele omgeving is ook zwak. De AEX kan wellicht een bodem gaan zoeken maar dat zou dan pas op 719 zijn.

Beursweekverwachting van 1 oktober 2023:

AEX (Daggrafiek):

De AEX ging inderdaad lager richting de 719 en kwam daar donderdag onder, tot 715. Maar zoals verwacht ging de AEX daar ook naar een bodem zoeken en daardoor trad er donderdag ook weer flink herstel op tot 725. De candle van donderdag werd aldus een duidelijke bodemcandle.

Vrijdag steeg de AEX vrolijk door naar 736 maar op die 736 deed de weerstandslijn 736 zijn werk: de AEX zakte daar terug en eindigde zelfs onder het lijntje 731. Waarna we moeten concluderen dat er vrijdag een duidelijke topcandle werd neergezet.

Voor de korte termijn weten we dus waar we aan toe zijn: bodem op 719 en top op 736 en 731. Indicatoren zwakjes maar voorzichtig herstellend (met de divergentie bij de pijlen).

AEX (Weekgrafiek):

De weekgrafiek blijft echter slecht. De candle van de week geeft voortzetting van de daling aan. De MACD is nu beneden nul en de overige indicatoren staan slecht. De steun van trendlijn A2 loopt nu op 712 en steun 719 is nog intact.

DAX:

Zwak. Indicatoren slapjes, maar we zien aan de candle van deze week dat de DAX graag boven steun 15.440 zou blijven.

DOW JONES:

Slecht. Verder gedaald, slechte indicatoren maar MACD wel nog boven nul. Deze week was er wat steun van de 33.260 maar de echte steun lijkt lijn A2 – als die het gaat houden.

Nasdaq:

Redelijk. Deze week onveranderd. Alle indicatoren dalen maar de MACD blijft goed groen.

Bitcoin:

Totale stilte. Deze week ietsje beter en de indicatoren krullen voorzichtig naar boven.

Verwachting:
Het blijft allemaal slecht. De daggrafiek kan nog duiden op “zijwaarts” tussen top en bodem, maar weekgrafiek en de omgeving maken de verwachting toch vooral wat lager, waarbij 719 de bodem kan zijn. Als er herstel kan komen dan zal dat waarschijnlijk bij de Nasdaq beginnen.

Ik wens u een succes volle beursweek toe.

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email
Share this post:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Discover more articles