Beursverwachting van 1 oktober 2017

Beursverwachting weekend 1 oktober 2017

De verwachting was: “Het meest waarschijnlijke scenario is dat het zo doorsukkelt. Beetje hoger steeds, omdat men geen alternatief ziet voor aandelen kopen. De oorlogstaal werkte deze week zeker remmend, anders hadden we hoger gestaan. De AEX staat op “uitbreken” in dag- en weekgrafiek. Maar het worden waarschijnlijk heel matige uitbraken en bovendien: de ruimte na de uitbraak is heel beperkt. De Dax lijkt bezig met topvorming op termijn. De vraag is dus: topvorming nabij of blijft het gewoon langzaam stijgen, stijgen, stijgen.”

Daggrafiek AEX:

Er zat deze week ietsje meer vaart in dan gedacht en daar is ie dan: de te verwachten uitbraak. Niet alleen een uitbraak boven lijn Z, maar ook boven de horizontale weerstand bij 531 en ook nog – belangrijker – een beginnende uitbraak uit het trendkanaal, uitbraak boven trendlijn B2. De indicatoren staan ijzersterk en de RSI wil overbought raken: dat ziet er dus goed uit.

Weekgrafiek AEX:

Prachtige candle, fraaie uitbraak uit de driehoek. Zoals eerder aangegeven was dat te verwachten bij de dalende driehoek. Merk op dat we eigenlijk te vroeg uit de driehoek breken: de AEX is nog niet eens in het nauwe gedeelte van de driehoek gekomen. Men heeft dus haast, men wil hoger. Ook hier uitbraak boven horizontale weerstand, hier op 532. Maar: hier nog geen uitbraak boven de trendlijn B2. RSI overtuigt hier ook niet.

Maandgrafiek AEX:

Op weg naar 559. Als de RSI overbought weet te komen dan naar 600. Maar het lijkt erop dat de RSI wat achterblijft.

Daggrafiek DAX:

Dat gaat hard. RSI overbought geraakt. Uitbraak boven trendlijn G2. Even terugtest is mogelijk, dan verder omhoog.

Weekgrafiek DAX:

Toch een ander beeld. Het beeld van de mogelijkheid van een dubbele top. RSI blijft nog steeds flink achter. Maar wel een fraaie candle natuurlijk.

Weekgrafiek EUR/USD:

Topvorming. Indicatoren blijven hoog. Kan zijn dat we eerst nog stijgen voor de top wordt bevestigd. EUR/USD vindt nu steun op MA200.

Verwachting. Het ziet er allemaal goed uit. We gaan zeer waarschijnlijk nog hoger. De daggrafieken ogen prima, weekgrafieken van de  AEX en DAX wat voorzichtiger. Maandgrafiek blijft RSI ook achter. Kortom, komende weken hogere koersen. Een vroege eindejaarsrallye. Hoever we komen hangt ervan af hoe de weekgrafieken zich ontwikkelen. Komen we ver of gaan we dubbele toppen vormen? Intussen zullen er ook correctieweken zijn. De DAX kan de uitbraak gaan testen. Je weet nooit wanneer het corrigeert, meeste kans komende week is hoger.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email