Beursverwachting 1 mei 2022

Kerst 2021Verwachting vorige week: “Het ziet er allemaal niet best uit. Op termijn kan de MACD gaan bodemen en lonkt het omgekeerde kopschouderpatroon met een fors hoger koersdoel. Maar op termijn – dat is nu nog niet.”

Beursweekverwachting van zondag 1 mei 2022

AEX Daggrafiek

De AEX verloor deze week zeven punten. Maandag dook de AEX zoals verwacht na het bloedbad vrijdagavond in de VS flink naar beneden. Woensdag werd op de steun 690 een bodemcandle gezet. Vandaar steeg de AEX weer flink door tot 711 waar weerstand is van de MA 50.

De grafiek ziet er nu beter uit, ondanks de 7 punten lager. We zien herstel en de stochastics en de RSI draaien naar boven. De MACD duidt nog steeds op gevaar. Welnu, vrijdagavond dook de VS opnieuw naar beneden dus maandag kunnen we zien hoe laag we openen.

AEX Weekgrafiek

Lager dan vorige week maar wel een groene candle: we stegen in de loop van de week. Opnieuw een candle met twijfel en opnieuw: de MACD zegt nog steeds “gevaar”.

AEX Maandgrafiek

De AEX probeert boven de oude toppen van 692 en 701 te blijven. Hier is de MACD juist heel hoog dus het zou kunnen lukken. De uitbraak boven trendkanaal AA2 is mislukt.

DAX Weekgrafiek

Zelfde als de AEX. Belangrijke steun op 13.590.

DOW Weekgrafiek

Vrijdagavond onderuit en nu is juist de DOW heel slecht. Alles wijst nu lager.

Nasdaq 100 Weekgrafiek

De Nasdaq zakt nu ook door de tweede neklijn N2 en alle indicatoren wijzen recht naar beneden. Stijgende rente nekt de techaandelen.

Bitcoin Weekgrafiek

Ietsje lager en het blijft hier boeiend. Probeert boven steun 38.200 te blijven. MACD zou hier kunnen bodemen. Het hangt erom maar lijkt zwak.

Bund Maandgrafiek

Bij de Bund is het goed om de maandgrafiek te nemen. Hier zien we de lange termijn. De Bund is gestopt bij de steun van 152 en de MA100 maar de indicatoren zeggen dat we daar doorheen gaan. Lagere Bund – stijgende rente. Niet goed voor aandelen.

EUR/USD Weekgrafiek

Hier gaat het heel hard. De – lang verwachte – doorbraak door lijn A was zoals verwacht het sein voor: lager. Maar nu lijken wel alle luiken open. Zoekt nu wat steun op 1,05 maar kan verder naar 1,0345.

Verwachting:
Lavrov zegt nu opeens dat een kernoorlog niet kan. Misschien geeft dat maandagmorgen een push. Maar vanuit wat we nu weten openen we maandag lager en ziet het er allemaal niet best uit. Eigenlijk valt de daggrafiek AEX en de maandgrafiek AEX wel mee. Het is vooral die MACD in de weekgrafiek die blijft roepen: er kan nog wat komen.

Heel veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

ComputerComputer

Print Friendly, PDF & Email