Beursverwachting 1 januari 2023

Verwachting vorige analyse: “Het is eenvoudig: alle grafieken (behalve de Nasdaq) hebben een enorme sprint getrokken en staan nu bij een weerstand. Maar onderliggend sterk, dat is het, dus de weerstanden worden wel onder vuur genomen.”

Beursweekverwachting van zondag 1 januari 2023

AEX (daggrafiek):

Niet best. Vrijdag waren wij opeens de meest negatieve. Daarmee dook de AEX weer onder de trendlijn A2. En onder de MA200 die weer begint te dalen. We dalen onder lijn L en de MACD is nu negatief. Verwachting daggrafiek: lager.

AEX (Weekgrafiek):

Een slechte week. De MACD is hier nog positief. Er KAN steun zijn van lijn R en dan KAN hier ergens een bodem ontstaan. Waarna we zijwaarts verder kunnen.

AEX (Maandgrafiek):

Het grote plaatje is al acht maanden stuurloos en zijwaarts. Weerstand op 740 en steun op 604. Wellicht wat steun van lijntje C. De MACD is nog positief maar dalend. Het goede nieuws is dat we toch naar een stevige uptrend kijken vanaf 2012 langs lijn C. Al die tijd bleef de MACD boven nul. De bodem op 604 is wat dat betreft stevig. Laten we kijken of er in het nieuwe jaar nieuw geld naar de markt komt en we boven C kunnen blijven.

DAX: 

Deze week beter dan de AEX. MACD positief. Wellicht steun van de MA50. Flinke steun op 13.590.

DOW JONES:

Identiek aan de DAX – of omgekeerd.

Nasdaq:

De Nasdaq is al tijden zwak. Deze week probeerde men aan de steun N3 vast te klampen, de candle is een bescheiden hammer. De MACD divergeert positief maar is dus wel zwak. Al met al blijft het penibel. De rente is hier de boosdoener.

Bitcoin:

Bitcoin is weer helemaal stilgevallen. De MACD loopt voorzichtig op maar is negatief. 19.900 is zware weerstand. Men probeert boven de steun op 15.000 te blijven, en dat is het dan.

Verwachting:
Het goede nieuws is dat we nog steeds in de uptrend sinds 2012 zitten. Verder is alles nu rommelig en zwak. De daggrafiek geeft in elk geval voor de korte termijn lager aan. De vraag is of het nieuwe jaar dat kan veranderen. Een zijwaarts vervolg is dan mogelijk. Zo niet dan is het korte termijnbeeld: lager.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

Franciscus Roorda (Wie is Franciscus Roorda?)

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.Computer

Print Friendly, PDF & Email