Beursverwachting 1 augustus 2021

Verwachting vorige week
“De trend blijft opwaarts. De tech-aandelen trekken daarbij de kar en daarom doet de AEX met ASML als zwaargewicht het goed en is de DOW spannender.”

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021)

AEX (daggrafiek):

De trend bleef zoals verwacht intact en de AEX klom deze week vijf punten verder naar 754. Opnieuw was de maandag een lagere dag en vervolgens was dinsdag echt slecht en werd daar een bodem gezet op 735. Maar woensdag en donderdag was er flink herstel naar 758. Vervolgens was vrijdag een matige dag op alle markten door de cijfers van Amazon. De omzet steeg in het tweede kwartaal 37 procent tot bijna 15 miljard dollar en de nettowinst vloog met 48 procent omhoog. Maar toch vrezen beleggers dat het minder wordt nu door afname van Corona mensen ook weer fysiek winkelen. Voor de opening van de VS noteerde Amazon al 7% in de min – in onze portefeuilles hadden we dankzij de indicatoren op tijd afscheid genomen. Het probleem bij Amazon zien we bij veel bedrijven terugkomen: de cijfers overtreffen alle verwachtingen, maar beleggers zijn toch voorzichtig nu de markten op recordniveau staan: blijft het allemaal zo mooi?

Technisch blijft de AEX gewoon goed. Dinsdag en woensdag werd de steun van trendlijn C bevestigd. Vrijdag hield trendlijntje E het ook nog, zodat de AEX in snel stijgend kanaaltje EF is gebleven. De indicatoren staan gewoon prima. Dus alles opnieuw goed met maar één minpuntje: de candle van vrijdag is niet erg fraai, het kan op het begin van een toppatroontje duiden. Het lichaam is onderin, de bovenste schaduw is lang: “ik wil niet stijgen”.

AEX (weekgrafiek):

Netjes. Verder blijven stijgen in sterk stijgend kanaal BM-BN. Indicatoren prima, (niet getoonde) RSI in begin van overbought-fase: dat is heel sterk. Ook de (niet getoonde) Moneyflow stijgt weer.

AEX (maandgrafiek):

Een prima candle wederom. Voortzetting van de stevige uptrend. Meer dan uitstekende indicatoren met een hoge MACD en een RSI die de overbought-zone ingaat. Uitgebroken boven kanaal AA2 en boven weerstanden 692/702. Kanaal AA2 is (701-409=) 292 hoog. Koersdoel wordt dan 701 + 292 = 993.
De AEX breekt ook omhoog uit de jarenlange zijwaartse fase sinds 1994 tussen 201 en 701. Hoogte 500 punten. Koersdoel: 701 + 500 = 1201.
Dat zijn mooie getallen. Nogal ja. Er is maar één maar op dit moment: de uitbraak is nog niet erg overtuigend en kan nog teniet worden gedaan. Maar bij deze indicatoren is daar niet veel kans op.

Dow Jones:

Zoals ook vorige week gesteld: de DOW heeft het moeilijk. Wel steun gevonden op 34.880 maar niet boven P gekomen. Indicatoren wel gezond maar afkoelend. Je zou hier verwachten: wellicht wat zijwaarts en later weer hoger.

Dow Jones (maandgrafiek):

De maandcandle is goed maar wel wat klein. De vaart neemt wat af nu de DOW lijn B2 nadert. MACD zeer hoog en RSI gaat overbought-zone in: alles sterk.

Nasdaq 100:

Evenals de DOW had de Nasdaq een dalende week. De AEX niet, dat is de best presterende index. De trend is intact, de Nasdaq bleef boven lijn R3 en de indicatoren zijn sterk.

Nasdaq 100 (maandgrafiek):

Opnieuw een positieve maandcandle. Binnen het wigje. De MACD staat extreem hoog, de Stochastics staat sterk en de RSI is al een tijdje overbought. Verwachting: voortzetting van de trend.

Shell:

Shell kwam met de cijfers en Shell gaat in beroep tegen de klimaat-uitspraak. Daardoor had Shell een positieve week en daarmee werd het beeld toch weer wat sterker. Shell wil proberen naar de 18,5 te gaan. De RSI en de Moneyflow stijgen, de Stochastics staat zwak en de MACD staat slapjes maar wil wel naar boven draaien. Voorzichtig naar 18,5 het kan.

Verwachting:
De bedrijfscijfers zijn prachtig, overweldigend prachtig. Maar beleggers krijgen hoogtevrees: gaat dit zo door en blijft de steun dan wel in stand? Maandag wordt spannend gezien het candletje van vrijdag. Een zijwaartse week kan, een lagere week kan ook. Maar feit is dat alle uptrends intact zijn en dat ze ijzersterk zijn. Vooral in de indicatoren. Dus moet ik toch weer hoger verwachten.

Veel succes met uw beleggingen de komende week!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email