ETFs

Wat zijn ETF’s?

Een Exchange Traded Fund (ETF) biedt een combinatie van de beste eigenschappen van conventionele beleggingsfondsen en afzonderlijke aandelen.
Als u aandelen in een ETF koopt, koopt u in feite een klein deel van een portefeuille met effecten (zoals aandelen of obligaties), die is opgebouwd met als doel een specifieke marktindex te volgen en daardoor hetzelfde rendement als deze index te bieden.
Dit kan een grote, bekende beursindex zijn, zoals de AEX, MSCI World of S&P 500, maar ook een kleinere index, die toegang biedt tot een specifiek deel van de markt. Zo zijn er indices die zich richten op aandelen van opkomende markten, bedrijfsobligaties of aandelen met afgedekt valutarisico. Dit biedt beleggers de mogelijkheid om ETF’s te gebruiken als bouwstenen om een portefeuille op te bouwen die zo goed mogelijk aansluit bij hun situatie en behoeften.

Een ETF wordt net als een aandeel op een effectenbeurs gekocht en verkocht. Doordat ze een index volgen bieden ETF’s met één enkele transactie toegang tot een volledige markt.

Het aanbod van iShares ETF’s is bijzonder divers en wordt regelmatig uitgebreid om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van beleggers.

Terug naar de hoofdpagina Aandelen, opties en meer

 

Print Friendly, PDF & Email