CFD’s

Wat is een CFD?

Wat zijn CFD’s?

CFD’s worden steeds populairder als belegging voor particulieren. In dit artikel leest u wat CFD’s zijn. CFD staat voor ‘Contract For Difference‘. Een contract for difference is een financieel instrument waarbij twee partijen met elkaar afspreken om het waardeverschil van een onderliggend goed tussen nu en de toekomst met elkaar te verrekenen. Dat onderliggende goed kan van alles zijn: een vreemde valuta, een grondstof zoals olie of katoen, een aandeel, een beursindex of een obligatielening (of in theorie ieder product dat aan waardeverandering onderhevig is).

Een belangrijk kenmerk van CFD’s is dat u niet daadwerkelijk eigenaar wordt van het onderliggende goed. U komt alleen overeen om de waardeverandering te verrekenen, alsof u eigenaar was geweest van het goed. Deze overeenkomst sluit u doorgaans via een CFD broker. Er is geen expiratiedatum of vast moment waarop het contract beëindigd wordt. Pas als u verwacht dat er geen verder rendement te behalen valt op het onderliggende goed, beëindigt u een CFD (net zoals u bijvoorbeeld een aandeel zou verkopen).

CFD’s zijn een goede belegging om geld te verdienen aan de waardeveranderingen op korte termijn in financiële markten. Waar het met aandelen maanden kan duren om een paar procent rendement te boeken, is dit met CFD’s een kwestie van dagen (of korter). Met een klein bedrag kunt u al in grote posities handelen (dat komt voor en u kunt altijd bepalen hoeveel risico u maximaal loopt. Dat is waarom steeds meer beleggers ervoor kiezen om te handelen in CFD’s.

Terug naar hoofdpagina Aandelen, opties en meer

 

Print Friendly, PDF & Email