Beursverwachting van 9 augustus 2020

Verwachting vorige week:
Daggrafiek slecht, weekgrafiek vrij goed, maandgrafiek hmm. Nasdaq uitstekend. Een wat lastige cocktail. Maar voor komende week is lager in elk geval de verwachting.

Beursverwachting komende week (gepubliceerd zondag 9 augustus 2020)

AEX Daggrafiek:

Vorige week stonden we op de steunlijn 545. Die steun hield en de ingewikkelde cocktail leidde toch tot hogere koersen. VW was een wig, die is afgerond en lijn V heb ik weggehaald. We kunnen nu kanaal WW2 tekenen: een rustig stijgend kanaal. De indicatoren stonden slecht en blijven zwakjes. Even terug naar 545 om de steun te bevestigen is mogelijk.

AEX Weekgrafiek: 

Er staat een duidelijke top. Maar de weekgrafiek zoekt steun op de MA200 en de indicatoren blijven goed. De AEX beweegt tussen 535 en 575. Het lijkt tot nu toe een pauze in een stijging.

ASML: 

ASML heeft steun gevonden bi de vorige top op 295 en behoudt daarmee de stijgende trend. Het wil wel weer wat hoger gaan. Maar de top bij 360 is voorlopig onmiskenbaar. Voorzichtig op weg naar 360.

Goud:

Door de Corona-angst knalt goud voor het eerst door de 2000. De candle van deze week duidt op een mogelijke top. Maar de indicatoren staan heel hoog. Even terug en dan hoger kan zomaar.

Zilver:

Idem. Lieve hemel….

Bitcoin:

Bitcoin ging nog wat hoger. We komen bij de vorige top in de buurt en de indicatoren staan redelijk. Kan voor nu nog wat hoger.

Verwachting:
De mogelijkheid bestaat dat de AEX even teruggaat naar 535 om de bodem te bevestigen. Maar in principe zijn we in een rustig stijgend kanaal en kunnen we weer wat hoger. De Nasdaq ging afgelopen week ook weer wat hoger. Tegelijkertijd laten goud, zilver en Bitcoin zien dat men toch ook geld weghaalt bij de aandelen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email