Beursverwachting van 28 februari 2021

Verwachting vorige week:
Voor AEX, DOW, Nasdaq en wat minder voor de DAX geldt hetzelfde: het zijn sterk stijgende grafieken met erg hoge indicatoren. Dan kan er altijd wat afkoeling komen en je weet nooit precies wanneer. Maar afgezien daarvan mogen we toch vooral hogere koersen verwachten, dus ook de komende week. Daar komt dan nog bij dat de DOW op uitbreken staat. Kijken we wat verder weg dan wordt het voor onze AEX wel spannend met de weerstanden bij 693, 703 en nu ook nog een wigje in de daggrafiek. Ben ik daar bang voor? Eigenlijk niet. Alle grafieken lijken toch vooral: sterk

Beursverwachting voor komende week: (Gepubliceerd: zondag 28 februari 2021)

AEX (daggrafiek):

Het zou wat afkoeling worden of – wat ik eigenlijk vermoedde – een uitbraak van de DOW, maar het werd de afkoeling. En niet zo’n beetje ook. Het moest echt een keer afkoelen, maar dit was wel veel in een week. Als belangrijkste reden wordt de stijging van de rente genoemd. Dat is ook de reden dat de banken het al een tijdje goed doen. Verder werd in de VS het getal van 500.000 Corona-doden bereikt en dat ronde getal deed ook wat. We zagen alle indices dalen maar een forse daling was er bij de Nasdaq. Nu de economie aan kan gaan trekken (daarom stijgt de rente) switchen beleggers wat van tech. aandelen naar de gewone economie-aandelen.

De AEX zakte maandag onder uit de wig en daalde deze week naar de trendlijnen Q en B3. Daarmee is de uitbraak uit kanaal QQ2 mislukt. Vanwege die mislukking zouden we nu onder lijn Q kunnen belanden. De uitbraak boven B3 is nog niet mislukt, deze uitbraak wordt nu getest.

De MACD staat nog mooi hoog en dat geeft aan dat hogere koersen goed mogelijk blijven. Alle andere indicatoren duiken nu echter naar de min toe en dat geeft voor de korte termijn toch vooral koersdruk.

AEX (weekgrafiek):

Er staat een zuiver toppatroon. De uitbraak boven B3 is terug getest. De MACD staat heel goed en de andere indicatoren staan nog steeds heel behoorlijk. Met deze lelijke candle kunnen we makkelijk even beneden B3 komen maar het verbaast me niet als dat maar kort is.

Dow Jones:

Ook de DOW zet een toppatroontje neer. Precies bij de o zo belangrijke trendlijn E3. DOW zoekt steun op trendlijnen F en P. Indicatoren nog steeds goed maar nu wel wat dalend. Tot nu toe blijft DOW gewoon stijgen in kanaal PQ.

Nasdaq:

Bij de Nasdaq ging het het hardste. Het zeer sterk stijgende kanaal RR2 is verlaten maar dat was ook niet lang vol te houden. Er staat nu een toppatroon bij nog steeds goede indicatoren. Het wachten is dus op een bodem. Een mogelijke bodem is de vorige top bij 12.480. Vandaar zou dan weer een nieuwe stijging kunnen beginnen. Maar bij deze indicatoren ben ik niet verbaasd als de bodem wat hoger komt te liggen.

Ahold:

Ahold stijgt al sinds 2011. Eerst steeg het fonds langs lijn A. Maar na een lagere bodem in september 2017 (bij het pijltje) werd het een stijging langs lijn B en konden ook de trendlijnen BM (middellijn) en B2 worden getekend. Sinds een top in augustus komt nu de klad erin. Wat er fundamenteel aan de hand is weet ik niet, maar vorige week brak Ahold door de middellijn BM en deze week ook door de horizontale steun op 22,12. De indicatoren staan intussen ook slecht en Ahold lijkt verder naar beneden te gaan naar de MA200 en trendlijn A.

Bitcoin:

Vanwege de beweeglijkheid deze keer de daggrafiek. MACD hoog dus goed. Rest indicatoren nu dalend. Steun kan er zijn bij 44.000 en daarna van de vorige top op 41.500.

Verwachting:
Overal staan nu duidelijke toppatronen, dat is een feit. Maar het blijven sterke grafieken met hoge MACD’s. De andere indicatoren geven aan dat het nog wat lager kan. Kortom: we moeten even zien waar de bodem gaat komen. Wat mij betreft is er nu nog weinig aan de hand. Er is nog steeds geen alternatief voor het kopen van aandelen.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email naar Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen

Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Aanmelden gratis wekelijkse nieuwsbrief met beursweekverwachting

Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email