Beursverwachting van 21 juni 2020

Verwachting van vorige week: De AEX heeft een duidelijke top gezet maar is onderliggend sterk. Dus ik ben niet in paniek. Ik verwacht eigenlijk een rustige week met wat herstel. In de weekgrafiek is de steun op 535. De weerstand is 551 en die lijkt zwaar dus we moeten maar even aanzien hoe zich dat ontwikkelt. Een ding is zeker: RD Shell helpt niet mee. En dat terwijl de olieprijs toch redelijk is hersteld

Beursverwachting voor komende week (gepubliceerd zondag 21 juni 2020):

AEX Daggrafiek: 

Lezers, eigenlijk ben ik wel een beetje blij. Ik weet zeker dat ik vijf jaar geleden zou hebben geschreven dat we lager gingen. Immers: een echte island reversal met bijbehorend gap naar beneden en op vrijdag een candle die duidelijk stopte bij de weerstand van het gap. Dan moet het dus naar beneden? Nee. De ervaring heeft me geleerd meer naar de onderliggende richting te kijken. De AEX is gewoon sterk, de indicatoren zijn groen: dus kans dat dit maar even een hapering was.

Dinsdag sprong de AEX met kracht boven de gaplijn. Het gap werd gevuld (het kan nu weg) en de rest van de week steeg het voorzichtig verder. De weerstand op 573 (de oude neklijn) was echter te zwaar.

Nu heb ik juist geschreven dat de AEX sterk is en de indicatoren groen dus nu verwacht u waarschijnlijk dat ik “hoger” ga schrijven. Maar het begint wat vermoeid te ogen. Het eind van de week was slapjes, de weerstand lijkt stevig en de indicatoren zijn deze week wel flink gestegen maar ze zijn lager dan toen we begin juni de 573 bereikten. Wat divergentie dus.

AEX Weekgrafiek:

Ik moet bekennen dat ik vorige week de horizontale lijn op 573 vergeten ben. Er is ook in de weekgrafiek weerstand precies op dezelfde 573. En twee weken geleden is de AEX daar opnieuw gestopt. Er is dus niet zomaar ruimte tot 600.

De candle van de afgelopen week is prachtig. De AEX begon de week op maandag 15 punten lager en sloot de week 22 punten hoger. Een forse candle dus van 37 punten. De candle van deze week vond duidelijk steun op precies de MA200 en precies de 535.

Een sterke grafiek dus. De weerstand is op 573. De Stochastics staat prima maar de MACD en de RSI staan sinds de crisis nog steeds heel bescheiden.

ASM International Weekgrafiek:

Dit lijkt sterk op de AEX. Grafiek is zeker sterk. Zal hoger gaan. Maar nu moeite met 126,2 en indicatoren blijven achter bij de stijging.

Aegon Weekgrafiek:

Aegon ziet er nog lang niet goed uit. Eigenlijk is alles beneden de 3,27 slecht. Stochastics goed, MACD en RSI laag.

ABN AMRO Weekgrafiek:

Idem. Heel beroerd. Alles beneden de 14 is slecht. Hier zelfs de Stochastics nog matig.

Adyen Weekgrafiek:

Adyen vind ik nog steeds lastig te analyseren omdat de grafiek zo kort is. Maar het moge duidelijk zijn dat de AEX hier veel steun aan heeft. Adyen stijgt als een gek en met deze indicatoren kan het nog steeds hoger …

Verwachting:
De AEX is sterk en kan op termijn wel hoger. Op dit moment zie ik wat twijfel. Het lijkt of de sterke relief-rallye op zijn einde komt. Voor komende week verwacht ik niet gewoon zijwaarts maar eerder nerveus op en neer. De AEX wordt gedragen door de techaandelen, veel andere aandelen zijn ronduit beroerd.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.
Print Friendly, PDF & Email