Beursverwachting van 5 januari 2020

Beursverwachting weekend 5 januari 2020

Allereerst onze beste wensen voor een (financieel) goed en gezond 2020!

Verwachting vorige week.
Vooral saai, de handel is klaar. Waarschijnlijk wat verder omhoog. De indicatoren staan zo hoog dat altijd een plotselinge correctie kan gebeuren – maar je weet nooit wanneer dat begint.

Daggrafiek AEX:

Ik heb het grote aantal lijnen wat kunnen saneren. BB2 blijft het stijgende hoofdkanaal, B is buiten beeld. B3 is parallel aan lijn B/B2 en loopt over twee hogere toppen.
Lijn C is een sterker stijgende lijn dan B waar we al een hele tijd boven blijven. Lijn D geeft de recente stijging aan. De lijn over de laatste toppen daarbij is lijn E, de lijnen D en E lopen in een wig naar elkaar toe. Een wig geeft na zeven raakpunten kans op een daling. Er zijn nu vijf raakpunten.
Het beeld van de daggrafiek is duidelijk: we blijven gewoon doorstijgen. De indicatoren staan hoog en lijken ook nog naar boven te draaien. De AEX stoeit met lijn B3 en lijkt er doorheen te zullen gaan.

Weekgrafiek AEX:

Rustig doorstijgend. Bleef ook deze week na even een dip bij het slot op Oudejaarsdag boven de weerstand op 604. Stijgend, bij hoge indicatoren.

Weekgrafiek EUR/USD:

Eind september was het spannend toen we even onder lijn C2 kwamen. Maar de euro herstelde krachtig en zette een top op 1,1180. Nu beweegt de EUR/USD even zijwaarts tussen de zwarte lijntjes. De candle van deze week geeft het begin van een mogelijk toppatroon. Gewoon weer een lagere top en gewoon weer verder dalen?

Verwachting
Een korte analyse na een korte week. Het lijkt het meest waarschijnlijk dat we doorgaan met hetzelfde: gewoon doorstijgen.

Volgende week weer een uitgebreide analyse.

Veel succes met uw beleggingen!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email