Beursverwachting van 13 januari 2019

Beursverwachting weekend 13 januari 2019

De verwachting vorige week was: “Het beeld is verbeterd. Komende week waarschijnlijk ook wel positief. Dan kunnen we het beste dan bekijken hoe het er voor staat. De positieve verwachting voor komende week neemt niet weg dat één bodem nog geen zomer maakt. Het grote beeld blijft nog zwak, bevestiging van de bodem lijkt nodig. Dat betekent dat terugvallen mogelijk blijft. Koopwaardig is de AEX in de weekgrafiek pas boven 511 en in de daggrafiek pas boven dalend kanaal PS dus pas boven 519. Dat is toch echt nog ver. Bij ING de 8,29 in de gaten houden.”

Daggrafiek AEX:

De AEX lijkt buiten adem. De korte termijn indicatoren staan opgerekt, tikje terug lijkt logisch. Positief is dat de weerstand van het gap op 493 na moeite op maandag toch gebroken is. Positief is ook dat de AEX in de RSI probeert boven lijn Z te komen. Dat zou wat zijn.

Weekgrafiek AEX:

Weer wat beter, maar zeker nog niet overtuigend. Voorzichtig draaien de indicatoren wat naar boven. Flinke weerstand op 506. Of we de 506 ook halen weet ik niet. Dit is een grafiek die nog even terug moet om meer kracht te verzamelen. Terug naar 490 of meteen door naar 506: het is niet te zeggen. Maar daarmee vind ik de weekgrafiek van de AEX geen drama: dit is gewoon een correctieve fase. In het achterhoofd zit wel nog dat de maandgrafiek slecht was.

Weekgrafiek Bitcoin:

De Bitcoin zoekt steun op 3080 en de MA 200. We weten nog niet of dat gaat lukken. Op dit moment beweegt de Bitcoin weer naar de 3080 toe. En dat bij zwakke indicatoren. Dat 3080 houdt is mogelijk, het zal de komende periode blijken. In elk geval nog afblijven.

Weekgrafiek Bund:

Hoe laag kan de rente worden? Beleggers vertrekken uit aandelen en vluchten in bonds. De Bund blijft maar doorstijgen. Na zijwaarts bewegen is nu de weerstand op 161,80 gebroken en gaat het weer hoger en hoger.

Weekgrafiek DSM:

Boeiend. Lijkt op de AEX. Mooi steun gevonden op trendlijn A en nu aan het verbeteren. Ook hier geldt: even weer een pas terug is goed mogelijk, maar het herstel lijkt begonnen. Wanneer het wat terugzakt en dan weer stijgt kan een koopkans ontstaan.

Verwachting
Voor de komende week valt niet te zeggen of het wat hoger of wat lager gaat. Toch is het beeld wel duidelijk: een zwakke grafiek die bezig is te herstellen. Op dit moment is echter het gevaar nog niet uit de lucht.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Hoe gaan wij om met uw persoonsgegevens?

ProRealtime: Voor onze analyses gebruiken wij de technische analyse software van ProRealTime. Voor dag- en weekgrafieken kunt u er een gratis account aanmaken.

Archief: Voorgaande Beursverwachtingen
Disclaimer
Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email