Beursverwachting van 1 januari 2017

Analyse weekend 1 januari 2017

AEX verwachting: Omhoog. Dat is nu eenmaal de traditie 

Maandgrafiek AEX:

Lange tijd was er grote gelijkenis tussen de twee cirkels. Maar we zien dat er bij de zwarte pijl geen vervolg naar beneden kwam, waar dat bij de eerste cirkel wel gebeurde. Voorspellen blijft een zwaar vak, grafieken doen niet altijd wat je verwacht. We zien een heel saai jaar met een stevige candle opeens in december. Een klassieke eindejaarsrallye, die meteen ook duidt op een positief begin van 2017. De weerstand bij 500 zullen we snel bereiken zo te zien. De indicatoren blijven echter achter, met name RSI blijft voorzichtig. We zullen bij de 500 moeten beoordelen of ze sterk genoeg zijn om door te gaan naar de volgende weerstand 560. Het lijkt mogelijk.

Weekgrafiek AEX:

Bezig om te breken met de correctie onder lijn R. Candle afgelopen week wijfelend. Indicatoren goed. Kan wat hoger maar even corrigeren lijkt logischer.

Daggrafiek EUR/USD:

Bij de EUR/USD is deze week de daggrafiek meer beoeiend, omdat deze op korte termijn wat herstel aangeeft. De indicatoren hebben alle drie een hogere bodem gezet. Het zou nu richting de 1,07 kunnen als de RSI erin slaagt boven de 50 te komen.

Daggrafiek EUR/USD MACD:

Ook de MACD en de Coppock draaien naar boven. Ik ben benieuwd of dit doorzet en of we even een bodem in de daling hebben. De trend blijft overigens negatief.

Verwachting Je zou zeggen: komende week vast hoger – dat is ook de traditie. Daarna ergens wat gas terug, maar de richting lijkt wel 500.

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

[bol_search_form limit=”4″ block_id=”bol_53b80e3bed010_search-form” cat_id=”8299″ cat_select=”1″ default_search=”Beleggen” name=”dsfsdf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Print Friendly, PDF & Email