Nieuwsbrief van 3 april 2016

Analyse weekend 3 april 2016

AEX-verwachting: Zijwaarts, maar de druk naar beneden blijft aanhouden.

Daggrafiek AEX:

Dag

Lezers, de verwachting was bescheiden lager, richting 430. De 430 werd bereikt en gebroken. Maar na de breuk stegen we en de candle van vrijdag werd alsnog een hammer. De daggrafiek blijft dus consolideren. De daling – ook weer onder lijn G – werd opgevangen en we staan weer hier. De indicatoren staan weer hetzelfde als de vorige week. Ze staan in principe nogal hoog, dus vrij sterk, maar dalen nu voorzichtig.

Daggrafiek AEX Bollinger banden:

Dag Boll

De middellijn werd zoals verwacht gebroken. We kwamen meteen tot de onderste band en vonden daar steun. Ik verwacht dat we nu in de buurt van de onderste band blijven, dus zijwaarts tot dalend.

Weekgrafiek AEX (gewoon):

Week

Consolideren onder de weerstand 447. Een daling zet niet door, het blijft consolideren. En dus moed verzamelen om door te stijgen? Indicatoren licht positief.

Maandgrafiek AEX (log):

Maand

De maand is om. Van de dag-, week- en maandgrafiek is de laatste het meest spannend. Twee flinke hammers geven aan dat we niet mogen dalen uit de wig BB2. Maar we staan nog wel op lijn B. Ja, er is steun op 418 en ja, de MA 20 en 50 zijn stijgend. De indicatoren zijn matig. Als ze hier naar boven weten te draaien kunnen we nog een tijdje stijgen boven B. Zo niet, dan is 374 echt niet ver weg.

Weekgrafiek EUR/USD (gewoon):

Week Euro

Yellen sprak. Ze gaat kalm aandoen met de renteverhogingen. Want ze kijkt naar de economie van de hele wereld. En dus sprak men over haar taakopvatting en vooral over de klap die de dollar hierdoor kreeg. En dus steeg de euro, volgens velen spectaculair.

In deze weekgrafiek valt dat allemaal nogal mee. Ja, we staan wat hoger dan ik dacht. Maar we blijven gewoon zijwaarts nog. Ach, misschien komen we weer even boven 1,15 zoals in augustus 2015. Maar het grote beeld blijft zwak. Op korte termijn winnen de longs.

Verwachting Het ziet er naar uit dat we weer wat schommelen tussen 430 en 440. Wat meer kans op korte termijn richting 430 dan richting 440. Maar al met al nogal zijwaarts. Totdat er een –onverwachte – impuls komt.

Een winstgevende beursweek toegewenst!

– mr drs Franciscus Roorda

Reageren? Stuur een email op Franciscus@eurofuture.nl

Archief: Voorgaande nieuwsbrieven

 Disclaimer

Met deze analyse geven wij onze verwachting weer van de richting van de beurs voor de korte termijn. Het is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling om bepaalde beleggingsposities in te nemen.

Print Friendly, PDF & Email